Ga naar de inhoud

Werk van Roger Raveel

Verwijderen van tape op de rug. Vóór behandeling: Plakband op de achterzijde van een werk van Roger Raveel is vrij goed zichtbaar op de voorkant Na behandeling: Egale bovenkant.

Restauratie van film-affiche

Een affiche van de film ‘Les Dieux Sont Tombés Sur La Tête… La Suite’ werd gevouwen binnengebracht in m’n atelier.Ik ging aan de slag met het doubleren van de affiche met 3 lagen Japans papier en zuurvrije lijm.

Restauratie van plan oud schoolgebouw

Het plan van een oud schoolgebouw was in bijzonder slechte staat. Het hing niet meer aan elkaar en diverse stukken ontbraken.Ik ging aan de slag om de stukken terug correct samen te stellen tot 1 groot plan waarbij de diverse stukken op Japans papier werden aangebracht met zuurvrije lijm.

Restauratie en inkaderen van affiche in groot formaat

Het papier van deze affiche was in slechte staat. De afbeelding werd gedoubleerd met Japans papier in 1, 2 en 3 lagen met zuurvrije lijm. Dit proces vervangt het étoileren van de poster waarbij het geheel anders op linnen gezet wordt. Dankzij het doubleren van het papier is deze poster veel steviger en gemakkelijker te …

Doos op maat voor album Kuifje

Een klant wilde op een duurzame én handige manier zijn albums van Kuifje bewaren. We kozen voor een zuurvrije doos op maat waarbij op de rug de titel van het album gedrukt werd. Omdat het belangrijk was dat de doos correct gesloten bleef, werd de overslagdoos langs de binnenzijde voorzien van een magneetstrip.

Bekleden van platten

Deze boeken uit de 16de eeuw werden voorzien van nieuwe platten. Op de kaft kunnen nu nog versieringen aangebracht worden die overeenstemmen met de stijlperiode van deze boeken.

Restauratie van een boek

Deze restauratie van een boek werd door Atelier Whyart uitgevoerd: de natuurlijke kaft in kalfsleder staat klaar om verder afgewerkt te worden. In overeenstemming met de wensen van de klant én met de oorspronkelijke stijl van het boek, kunnen nu nog versieringen, letters en kleuren aangebracht worden. De ontbrekende stukken van de bladzijden werden zorgvuldig …