Ga naar de inhoud

Herinneringen of zakelijke stukken opnieuw consulteerbaar maken met respect voor het materiaal en de vorm;
dat is mijn passie.

Over gitaar en
een voorliefde voor papier

Andy Waeyaert is een gepassioneerd gitarist. Met grote onderscheiding voor zijn Eerste Prijs en een meestergraad aan het Muziekconservatorium van Antwerpen op zak, vervolmaakte hij z’n solospel bij topgitaristen uit Europa en de Verenigde Staten. Ook het organiseren van concerten en cd-opnames, lag hem nauw aan het hart.

Naast zijn toewijding voor klassieke muziek – hij geeft nog altijd gitaarles in het deeltijds kunstonderwijs -, groeide ook zijn zin om te ondernemen. En dan vooral om zijn voorliefde voor papier, het restauratieproces en zijn grote belangstelling voor boekbinden en inkaderen van (kunst)objecten op professionele wijze te kunnen uitoefenen.

Hij vervolledigde de meerjarige opleiding ‘Boekbinden en boekrestauratie’ aan Syntra en koos het atelier van Rudolf Roels in Gent voor zijn uitgebreide stage. Vervolgens begon hij zijn eigen atelier in Ieper, maar al snel ging hij op zoek naar een plaats waar hij z’n werkzaamheden in optimale omstandigheden verder kon uitbouwen.

In 2015 vestigde hij zich op het terrein Poort tot Poperinge aan de Europalaan.
Daar vind je vandaag zijn atelier met ontvangstruimte waar je steeds, bij voorkeur na afspraak, kan langskomen voor een offerte op maat, advies bij het restauratieproces of suggesties voor het inkaderen van objecten of kunst.


Waarom Atelier Whyart?

Vakkennis en expertise

Elk stuk is uniek.
Dat vereist een uitgebreide vakkennis. Dankzij mijn ruim netwerk van o.m. musea en notariaten blijf ik op de hoogte van de meest recente  vraagstukken én ontwikkelingen in restauratie- en inbindtechnieken.

Innovatieve oplossingen

Elk stuk is uniek.
Om een kunstwerk of naslagwerk in optimale omstandigheden te kunnen bewaren, help ik meedenken naar de best mogelijke oplossing voor jouw project.

Advies op maat

Elk stuk is uniek.
Met deze gedachte gids ik je graag doorheen het ganse proces. Van offerte tot oplevering.


Het kookboek van mijn mama;
Een warme herinnering aan mijn kindertijd…

Het kookboekje van mijn mama betekent bijzonder veel voor mij. Het is een heel goed kookboek; de kok van dit boekje werkte immers aan het koninklijk paleis, vertelde mijn mama vroeger.
Voor mij roept het een heel gelukkige tijd op, vol genegenheid in ons gezin. Elke dag na het middageten zie ik mijn mama het menu van de volgende dag voorbereiden. Mijn hardwerkende papa genoot er steeds van en was erg dankbaar.
Het boekje opnieuw kunnen doorbladeren nu het terug ingebonden is, doet de tijd stilstaan. Ook ben ik enorm dankbaar dat ik het in deze gerestaureerde staat zal kunnen doorgeven aan mijn kinderen.

Ginette D, Poperinge