Ga naar de inhoud
Inlijsten van een kunstwerk

Inkaderen

Een foto of kunstwerk inkaderen, geeft het geheel meteen extra aanzien. Voor de perfecte inlijsting van je kunstwerk, diploma, affiche of poster kan je bij Whyart terecht. Wens je met of zonder passe-partout te werken? Welk kader past in het interieur? Zelfs de belichting speelt een belangrijke rol bij de selectie van het glas.

We helpen je graag stap voor stap doorheen de vele keuzemogelijkheden!

Inlijsten van kunst
Inkaderen van kunst

Inkaderen op maat, in hout

Een kader kiezen, kan best moeilijk zijn. Atelier Whyart beschikt over een uitgebreide collectie houten kaders waaruit je zelf kan selecteren. Aan de hand van foto’s van jouw interieur, helpt Andy je keuze verfijnen. Hierbij heeft hij oog voor de stijl van de ruimte, de belichting binnenshuis én van het kunstwerk of voorwerp.
Zo krijgt het ingekaderde object de uitstraling die het verdient!

Ook voor XL afmetingen.

Inkaderen | passe partout

Passe partout of niet?

Een passe partout is een kartonnen omranding die over het kunstwerk wordt gelegd. Het vult de ruimte op tussen de lijst en het werk. Een passe partout wordt onder meer  gebruikt om het werk te beschermen zodat het niet rechtstreeks tegen het glas schuurt. Daarnaast zorgt het ook voor een karaktervolle uitstraling. Tot slot kan een passe partout een handig hulpmiddel zijn om het geheel opnieuw tot standaard afmetingen te herleiden.

Alle passe partouts worden bij Atelier Whyart gesneden uit zuurvrij papier of karton. Hierdoor behoudt het zijn oorspronkelijke kwaliteit en vergeelt het dus niet.

Inkaderen | soorten glas

Soorten glas

Ontspiegeld glas of liever gewoon glas? Ook uv-werend glas of plexiglas behoren tot de mogelijkheden! Voor particulieren en kunstverzamelaars tot fotografen, interieurarchitecten en galeriehouders is de keuze van de glassoort een belangrijk onderdeel van het inkaderproces.

Montage van een kader

Atelier Whyart helpt je bij het selecteren van een passend ophangsysteem om op een duurzame manier een kunstwerk op te hangen.

Andere diensten