Ga naar de inhoud

Inbinden van oude registers

Deze oude registers van de gemeente Moorsele werden opnieuw ingebonden. Hierdoor blijven ze gemakkelijk raadpleegbaar én kunnen ze handig opgeborgen worden.Deze registers werden gerestaureerd: de bladzijden werden gedroogreinigd, de scheurtjes hersteld met Japans papier en zuurvrije lijm en daarna opnieuw ingebonden. De klant koos voor zwarte buckram, een rood etiket met gouden opdruk.

Inbinden van kookboekje

Een klant wilde graag het kookboekje van haar moeder laten inbinden. Het had een grote emotionele waarde voor haar. We kozen ervoor om enerzijds het originele boekje opnieuw in te binden en te voorzien van een nieuwe kaft. Anderzijds, juist omdat het origineel erg fragiel is, besloten we om het origineel volledig te kopiëren en …

Inbinden van notulen voor notariaat

Voor een notariaat uit West-Vlaanderen, kregen we de opdracht voor het inbinden van de notulen van 2019 om deze nadien te kunnen archiveren. Zo kunnen deze notulen, in boekvorm, gemakkelijker bewaard worden. De nietjes werden overal verwijderd. Een zuurvrij schut- en dekblad werd gemonteerd.Vervolgens werd de cover bekleed met zwarte Buckram, de etiketten met rode …

Nieuwe banden met etiketten

De kaft was niet meer in goede staat waardoor de klant een nieuwe, gelijkaardige kaft wenste voor deze boekblokken. Men koos voor Buckram in een groene tint waarbij de letters met een warmtepers in goudkleurige folie op het etiket werden aangebracht.

Inbinden tot wijncatalogus

Het restaurant Terminus (Callicanes) bracht een wijncatalogus uit. De losse katernen worden ingebonden en verwerkt tot afgewerkte wijnboeken.

Bekleden van platten

Deze boeken uit de 16de eeuw werden voorzien van nieuwe platten. Op de kaft kunnen nu nog versieringen aangebracht worden die overeenstemmen met de stijlperiode van deze boeken.